Alexander Klöpping doceert in DWDD University, 3 afleveringen over Silicon Valley de ICT

Het gaat snel in de wereld van computers……een mooi ‘college’op de manier waarop Robert Dijkgraaf dit ook heeft gedaan bij de DWDD, veel voorbeelden die het snel duidelijk maken :)

Alexander vertelt over de geschiedenisen toekomst van Silicon Valley. Apple, Google, Facebook, Twitter, YouTube: grote bedrijven die ons leven de laatste twintig jaar zijn gaan beheersen, deden hun grootse uitvindingen allemaal binnen een straal van een tiental vierkante kilometers, in Silicon Valley.

In de eerste aflevering vertelt Alexander over de ontstaansgeschiedenis van Silicon Valley. Hij bezoekt historische plekken in het gebied zoals de prestigieuze Stanford University, de HP Garage (ook wel de kraamkamer van Silicon Valley genoemd) en de legendarische Homebrew Computer Club, waar beroemde Apple-pioniers als Steve Wozniak en Steve Jobs in de jaren ’70 en ’80 als hobbyisten ideeën uitwisselden. Alexander spreekt ook de oude hoogleraar van Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin, die hen stimuleerde het idee van een mogelijke zoekmachine voor het internet verder uit te werken.

Zie hier de uitzending, zeker het bekijken waard! http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/230142