NS lanceert experimentele app met meer reisbegeleiding

De NS app wordt al veel gebruikt ….als je met de trein gaat kan je hier heel prima je reis mee plannen.

Nu wil de NS meer:

NS heeft een app uitbracht waarin het nieuwe functies onder reizigers gaat testen, zoals een uitgebreide reisbegeleiding.

Inspelen op de agenda en meer toekomstmuziek

"Wij verwachten dat de app je op termijn bijvoorbeeld precies kan vertellen waar er nog plek is in de trein", zegt Theo Su van het NS-ontwikkelteam. "Maar je zou ‘m in de toekomst bijvoorbeeld ook aan je agenda kunnen koppelen, zodat de app je bij drukte kan adviseren een trein later te pakken, als je daarvoor voldoende tijd hebt. Misschien kunnen we je dan zelfs wel een kop koffie aanbieden”, droomt hij.

In de app zit ook entertainment voor onderweg: een speciale podcast, een mindfulness-app om tijdens het treinreizen tot rust te komen, en een spelletje Snake. NS gaat de komende tijd nieuwe functies aan de app toevoegen, of die juist verwijderen als ze niet bevallen. "In deze app kunnen onze ontwikkelaars naar hartenlust experimenteren, zodat we sneller tot resultaten komen waar onze reizigers wat aan hebben", zegt Tjalling Smit, in de NS-Raad van Bestuur verantwoordelijk voor innovatie.